Departementen

In welke departementen

De regio PACA (Provence - Alpes - Côte d'Azur) bestaat uit meerdere departementen. 

Ciel Bleu Invest biedt villa's, appartementen, dorpshuizen of bouwgronden te koop aan in de onderstaande 4 departementen: Alpes maritimes, Var, Vaucluse en Bouches du Rhône.

Alpes Maritimes

De ontdekking van de Côte d’Azur vangt aan in de “Alpes Maritimes”. Een verhaal tussen bergen en zee. In de winter geniet men van het heilzame klimaat van de “French Rivièra”. In de zomer in het hoogseizoen, dompelt men zich in het plaatselijk wervelend leven van de sfeer van de “jet-set”, luxueuse paleizen van Cannes of Nice, droomvilla’s in Antibes, avondshopping in Juan-les-Pins, zonder de filmsterren te vergeten of de beroemdheden dewelke zich verstoppen in hun villa’s in Saint-Jean-Cap-Ferrat …

Dit departement heeft werkelijk alle troeven in handen om ons te verleiden: een cultureel en architectonisch erfgoed, stranden en kreken van zand of stenen, waarvan de grijze tinten afsteken tegen de hemelsblauwe lucht, adembenemende uitzichten, de schitterende rode rotsen van de Esterel, een mediterrane beplanting van machtige palmbomen, honderdjarige olijfbomen, en citroenbomen.

Weg hiervan, zijn er de onvermijdelijke wandelingen in het achterland dewelke plaats maken voor de rust en het gezang van de krekels. Het volstaat om zich een weg te banen langs de kronkelende wegen door het gebergte, richting hoger gelegen dorpjes. Deze arendsnesten hebben hun karakter en authenticiteit niet verloren. In deze middeleeuwse steden, gebouwd in de rotsen, dikwijls omheind door een stadsmuur, en met een overweldigend uitzicht op de azuurblauwe Middellandse zee, ontdekt men kleine smalle straatjes, fonteinen, gewelven, en legendes gelinkt aan namen van pleintjes, doodlopende straatjes en steegjes.

Meer over Alpes Maritimes

Var

In de nabijheid van de kust, maar toch buiten de drukte van de kuststeden, kan men genieten van rust en natuur tussen de heuvels en het gebergte van het achterland. Met een blik op de toppen van de heuvels, bemerkt men de pittoreske dorpjes als arendsnesten hangend aan de steile rotswanden, met hun oranje getinte daken richtend naar de azuurblauwe lucht.

Langsheen de slingerende baantjes zijn we op zoek naar de authenticiteit van de middeleeuwse dorpjes. Men vindt er de absolute rust, luisterend naar het gezang van de krekels, kletsend rond de fonteintjes, en de geschiedenis ontdekkend in de schaduw van de oude huisjes en de platanen. Men vindt in de Var zowel grote steden als vergeten herdersdorpjes, afgelegen typische dorpjes; men vindt er ook het meest uitgestrekt bosgebied van Frankrijk. De Var is drie bergmassieven rijk.

Van de Middellandse zee, heeft de Var zijn Provençaalse keuken geërfd, zijn paleizen en luxueuze villa’s, de wijntraditie, een onvervangbare hemelsblauwe lucht, de okerkleur van zijn rotsen, de dorpjes, een levenskunst.

Wat meer? De warmte van de zonnestralen die de smarten van het leven verlichten, en die de banale momenten omvormen tot momenten van geluk. De Var met zijn grillige kustlijn van ongeveer 300 km, zich uitstrekkend van west naar oost van het departement, biedt 300 dagen zonneschijn gedurende het ganse jaar. De Var biedt nog vele verrassingen voor wie houdt van de rust, de natuur en het avontuur in het hart van het binnenland. Meren en rivieren, bergen en bossen, kloven en canyons, het achterland biedt een onuitgesproken charme.

Voor meer toeristische info klik op onderstaande link:
Meer over Var

Vaucluse

In deze regio brengen we u in het prachtige landschap van de Luberon, een bergmassief dat zich uitstrekt tussen de vlakte van de Vaucluse en de Alpen van de “Haut Provence”. De Provence toont zich hier in zijn ware aard. Zijn mediterraan klimaat zorgt voor zachte en aangename zomers, maar een invloed van het bergklimaat uit zich in iets strengere winters. Het leven van de Luberon lijkt door de eeuwen heen weinig veranderd.

De authentieke dorpjes en het plattelandsleven hebben menig filmproducers sterk geïnspireerd. Vergeten we niet dat de gekende schrijver Peter Mayle zich in Ménerbes gevestigd heeft om zich te laten inspireren bij het schrijven van zijn bestseller “Een jaar in de Provence”.

Iets in zuidoostelijke richting ziet men vanuit het hooggelegen Bonnieux de overgang van het plateau de Vaucluse naar de Luberon. Aan de ene kant kijkt u door de mistflarden uit op de cederbossen en aan de andere kant zelfs tot de Middellandse zee. Dit deel tussen Bonnieux en Oppède heeft als voordeel dat het er in juli en augustus minder druk is. Bovendien kan deze streek, ook wel bekend als de Petit Luberon, bogen op een minstens zo fraai landschap en net zoveel bezienswaardigheden als de andere delen van de Vaucluse. In het zuiden van de Petit Luberon vinden we de hoofdplaats Lourmarin, waar het landschap het heel jaar door een kleurrijk schouwspel biedt door de vele boomsoorten en planten.

Voor meer toeristische info klik op onderstaande link:
Meer over Vaucluse
Meer over Luberon

Bouches du Rhône

Iets verder naar het westen en ondertussen de snelweg “autoroute du soleil” gepasseerd te zijn, komen wij in het massief van Les Alpilles. Een bergachtig massief in het noordwesten van het departement Bouches du Rhône en ondertussen beschermd als het officieel erkend Parc Naturel Régional des Alpilles. Het originele landschap met zijn witte kalkrotsen en de grote vlaktes bieden een paradijs voor fietsers. De cultuur is er groots. De pittoreske dorpjes Les Baux, Eygalières, Mausanne…zijn dan ook het bezoeken waard om op een terrasje, voorzien van de nodige vloeistof, een rustpauze te nemen en te genieten van het zorgeloos Provençaalse leven.

Saint Rémy de Provence symboliseert de echte Provençaalse levenskunst. Gelegen in één van de mooiste landschappen van zuid Frankrijk, tussen de fruitbomen, wijn- en olijfgaarden. Ideaal gelegen in de Provence en in het hart van het Regionaal Park, is Saint Rémy de uitvalsbasis bij uitstek om deze cultureel en natuurkundig rijke en gevarieerde omgeving te verkennen.

Voor meer toeristische info klik op onderstaande link:
Meer over Les Bouches
Meer over Les Alpilles